Naar inhoud

Artikel: Welke oorbellen moet ik dragen?

Τι σκουλαρίκια να βάλω;

Welke oorbellen moet ik dragen?

Oorbellen zijn het ideale accessoire om de mooiste delen en kenmerken van ons gezicht te benadrukken. Een paar oorbellen kunnen, als ze correct worden gekozen, onze look verheffen of volledig verzwakken. Daarom het antwoord op de vraag "welke oorbellen moet ik dragen?" is zeer belangrijk.

De keuze voor oorbellen kan worden gemaakt door de oorbellen te matchen met de vorm van ons gezicht, of met de kleur en lengte van ons haar, onze huidskleur, het evenement dat we zullen bijwonen en zeker met onze persoonlijkheid. Laten we elk geval afzonderlijk bekijken.

Door het juiste paar oorbellen te kiezen, degene die perfect past bij onze stijl, persoonlijkheid en kenmerken, kunnen we ons imago aanzienlijk verbeteren. Oorbellen, en sieraden in het algemeen, kunnen kleur en persoonlijkheid toevoegen aan elk ensemble.

Laten we eens kijken hoe we het paar oorbellen moeten kiezen dat onze mooie eigenschappen zal benadrukken en de laatste, onvergetelijke toets aan onze look zal toevoegen.

1. Kies oorbellen die bij jouw gezichtsvorm passen

Let op de vorm van je gezicht. De vorm van het gezicht speelt een belangrijke rol bij het kiezen van het juiste type oorbel dat we moeten kiezen. Kies meestal oorbellen in een vorm die tegengesteld is aan uw gelaatstrekken.

Ovaalvormig gezicht

Vrouwen met ovale gezichten hebben een voorhoofd zo breed als hun jukbeenderen. Het ovale gezicht wordt iets smaller van de wangen naar de kin.

Als je een ovale gezichtsvorm hebt, heb je geluk, want je kunt vrijwel elke stijl en elk ontwerp oorbel dragen.

Dit komt doordat lange oorbellen de contouren van het gezicht in balans brengen, terwijl kortere oorbellen zoals parels en oorringen de structuur van het gezicht accentueren en verbreden.

Rond gevormd gezicht

Ronde gezichten zijn het breedst ter hoogte van de jukbeenderen en worden iets smaller ter hoogte van het voorhoofd en de kaaklijn.

Kies in het algemeen voor bungelende oorbellen en lange oorbellen, omdat deze je gezicht langer maken door voor balans te zorgen. Kroonluchteroorbellen zijn ook geschikt voor ronde gezichten.

Ronde of schijfoorbellen moeten worden vermeden, omdat ze uw gezicht er nog ronder uit laten zien.

Hartvormig gezicht

Hartvormige gezichten worden gekenmerkt door een breed voorhoofd en jukbeenderen en een spitse kin. Lange oorbellen passen bij deze gezichten.

Kies grote en lange oorbellen en vooral oorbellen die meer afgerond zijn aan de basis. Hierdoor worden de hoeken rond de kin zachter. Kroonluchteroorbellen en traanoorbellen zijn ook geschikt voor mensen met een hartvormig gezicht.

Dunne en lange, smalle oorbellen moeten worden vermeden, omdat deze vormen de neiging hebben om nog meer de aandacht rond de kin te trekken.

Vierkant gevormd gezicht

Vierkante gezichten zijn bijna even breed van de jukbeenderen tot de kaaklijn (kin) en van de jukbeenderen tot het voorhoofd.

Hoepels met langwerpige patronen en grote, ronde, lange oorbellen passen bij vierkante vormen. Oorbellen met afgeronde ontwerpen brengen de hoeken in evenwicht en verzachten de jukbeenderen en kaaklijn.

Vermijd oorbellen met vierkante vormen, omdat deze het gezicht nog breder maken.

Gezicht met een rechthoekige vorm

Langwerpige, rechthoekige gezichtsvormen hebben meer verlenging dan een vierkant gezicht.

Minimaliseer de lengte van het gezicht door grote oorbellen met volume te kiezen. Hangende oorbellen met een ronde afwerking en grote oorringen accentueren de jukbeenderen en voegen zachtheid en rondingen toe aan het totaalbeeld. Ook kleine oorbellen zijn perfect.

Vermijd dunne, lange oorbellen, omdat deze de lengte van het gezicht verder vergroten.

2. Kies oorbellen op basis van je haarkleur

Gouden oorbellen zijn ideaal voor blonde of gouden haarkleur. Ook oorbellen in een donkere of zelfs zwarte kleur zijn ideaal. Vrouwen met donker haar kunnen beter kiezen voor zilveren of platinakleurige oorbellen. Ook oorbellen met heldere kristallen vallen perfect op bij donker haar. Vrouwen met rood haar moeten kiezen voor gouden oorbellen voor een verbluffende look. Voor rood haar zijn groen gekleurde oorbellen perfect.

3. Kies oorbellen op basis van waar je heen gaat

Voor het kantoor
Hoe conservatiever je een kantoorlook wilt bereiken, hoe conservatiever het paar oorbellen dat je kiest moet zijn. Kies voor de meeste gelegenheden een klassieke stijl in goud. Vermijd grote oorbellen als u zich op zeer conservatieve plaatsen bevindt, zoals banken, advocatenkantoren of rechtbanken.

4. Kies oorbellen volgens jouw stijl

Romantiek

Als je het romantische type bent dat de voorkeur geeft aan zachte tinten, kant en ruches, kies dan oorbellen die de romantische tinten en het meisjesachtige element van je look behouden. Kies voor ‘speelse’ oorbellen, met kantdessin en parelmoer, parels en zachte kleuren om het romantische element te versterken. Voor een iets stoerder karakter kies je voor oorbellen met geometrische patronen.

De dynamiek

Als je het dynamische type vrouw bent, kies dan voor oorbellen die dynamiek, intensiteit, zelfvoorziening, onafhankelijkheid en tegelijkertijd tederheid uitstralen. Hoops worden gekarakteriseerd als het meest dynamische type oorbellen en worden vaak gekozen door vrouwen met een sterke persoonlijkheid, zoals Jennifer Lopez. Grote, lange en indrukwekkende oorbellen voegen dynamiek toe aan uw ensemble.

De creatieve

Ben jij een creatief type? Heldere oorbellen met kristallen en parels passen perfect bij jou omdat ze jouw creatieve en veelzijdige persoonlijkheid vertegenwoordigen. Kies tinten die dicht bij de natuur staan ​​en handgemaakte sieraden.

De Dramakoningin

Jij bent het type vrouw dat graag de aandacht trekt. Kies stevige en indrukwekkende oorbellen die karakter en dynamiek aan je look toevoegen. Kies bij monochrome ensembles voor felgekleurde oorbellen die de aandacht trekken.

5. Kies oorbellen op basis van je huidskleur

Als je een warme (gele of perzikkleurige) huidskleur hebt, ben je een lente-/herfsttype, dus gouden oorbellen en koperen metalen staan ​​je het beste.
Heb je een lichter huidtype (met roze of blauwe tinten), dan behoor je tot het winter/zomertype. Zilveren en zwarte oorbellen passen perfect bij jou.

Categorieën oorbellen

Om de juiste keuze te maken in het type oorbellen dat we moeten kiezen, moeten we de meest populaire soorten oorbellen kennen. De meest voorkomende soorten zijn oorringen, oorhangers en studs.

1. Oorringen

Hoops zijn het meest bekende, populaire en klassieke type oorbellen. Er zijn veel varianten ringen, gemaakt van verschillende metalen, met of zonder stenen. Oorringen zijn er in verschillende maten, van groot tot heel klein. Ze behoren tot de categorie oorbellen die door de meest dynamische vrouwen worden gekozen en duiden op onafhankelijkheid, sterke persoonlijkheid en dynamiek.

2. De oorbellen - Druppels en hangertjes

Het belangrijkste kenmerk van hangende oorbellen is de beweging die ze kenmerkt en hun bungelende, decoratieve elementen waardoor ze er glamoureus en prachtig uitzien. Lange hangende oorbellen zijn perfect voor een avondje uit of als aanvulling op een monochrome look.
Kortere, bungelende oorbellen zijn ideaal voor ochtendoptredens en meer conservatieve looks.

3. Oorknopjes

Het eenvoudigste maar tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken type oorbellen zijn studs. Ze worden door veel vrouwen gekozen om een ​​serieuze look compleet te maken. Kies studs met parels voor een meer romantische look of met kristallen voor meer charme en sprankeling.

Lees verder

PRET-BLOG-HOME

We hebben The Book gemaakt, een digitale stijlgids, zodat je op de hoogte kunt blijven van de laatste modetrends en ideeën kunt opdoen voor je dagelijkse look.

Meer informatie
7 Γυναικείες Τσάντες Για Κάθε Εποχή

7 damestassen voor elk seizoen

Meer informatie